Your next step is smarter marketing

Marketing is mooi. Klanten vinden en binden is verdraaid lastig. Blije en loyale klanten realiseren en tegelijkertijd een toekomstbestendige organisatie. Ik help je daarbij.

Tips voor prettige leesbare online teksten

Tips voor prettige leesbare online teksten

De afgelopen jaren heb ik voor onze webshop Manandshaving.nl veel content- en productteksten geschreven. Onderstaand enkele handige tips voor aantrekkelijke online teksten en leuke voorbeeldteksten van onze webshop.

Hanteer een vaste herkenbare structuur

Hanteer zoveel mogelijk een vaste structuur in bijvoorbeeld je productteksten. Dit zorgt voor rust, herkenbaarheid en nodigt uit om te lezen in plaats van scannen.

Gebruik witruimte

In plaats van grote lappen tekst moet je veel witruimte tussen je teksten gebruiken. Het leest prettiger en het voorkomt dat lezers teksten gaan scannen.

Zorg voor aantrekkelijke en leesbare teksten

Maak een tekst aantrekkelijk en varieer met titels, subtitels, witruimte, opsommingen (bullets), beeld, ikoontjes en lettertypes (vet en/of cursief).

Creëer rust en voorkom dat de lezer teksten gaat scannen

Een grote lange tekst wordt niet gelezen maar gescand. Zorg ervoor dat websitebezoekers blijven ‘plakken’ op je website. Creëer korte leesbare tekstblokken, voldoende witruimte en maak gebruik van titels.

Accentueer belangrijke woorden

Door het accentueren (vet en of cursief) van woorden in een tekst help je de lezer met het lezen.

Zorg voor een levendige tekst

Saaie nietszeggende en langdradige teksten zijn er genoeg op het internet. Maak een tekst verleidelijk. Speel met teksten en woorden.

Gebruik een inhoudsopgave

Een inhoudsopgave zorgt ervoor dat de lezer in één oogopslag ziet waar de tekst over gaat. Door middel van anchorlinks ga je direct naar de onderliggende tekst.

Gebruik opsommingen en lijstjes

Mensen zijn dol op lijstjes.

Tekst, beeld en video

Het wordt vaker gezegd: ‘Één foto zegt meer dan duizend woorden’. Je website wordt aantrekkelijker met beeld en video.

Controleer hoe de tekst eruit ziet op de smartphone

Bekijk altijd of de tekst ook op de smartphone prettig en leesbaar is.

Reacties zijn gesloten.